Gerai nagrinėkim prekybinę piramidę, kuri šiuo atveju yra artimesnė.
Sakysim Maxsima. Piramidės apačia yra visi pirkėjai. Sekantis laiptelis tai privilegijuoti pirkėjai turintys taip vadinamas nuolaidų korteles. O tai yra pasisavinta iš MLM sistemos, kadangi labai gerai matai pirkėjų charakteristikas: matai kas kiek perka ir ką perka ir ką pirks. Padeda planavimui.
Savaime suprantama, kad įmonės valdžia stengiasi kuo labiau stiprinti tokios piramidės pagrindą-plėsti klientų ratą ir mažinti valdymo išlaidas. Kitaip sakant jie nori bukinti piramidę.
Kiekviena piramidė turi sau atvirkščią piramidę: kuo aukščiau tuo daugiau pinigų, kuo aukščiau tuo daugiau žinių (valstybė, politika).
Ką gali laimėti žmogus pagal Maxsimos nuolaidų korteles: sakysim iki 5%, ir viskas.
Ką gali laimėti pirkėjas MLM sistemoje?
http://auriusd.blogspot.com/2010/02/api ... a-mlm.html. Arba
http://auriusd.blogspot.com/2010/02/moc ... etele.html O MLM sistemoje galutinis klientas net nesistengdamas labai nesunkiai pasidaro sau nuolaidas kokias tik nori, suprantama jei prekė yra tikrai paklausi.
Ir gali žmonės kalbėt ką nori ir kaip nori krizių metu tokios kompanijos klesti dėl labai paprastsos priežasties: nuolaidos ir užsidirbimo galimybė yra daug kartų didesnė. Sakysim jei tik jam patiko prekė ir jis žino kam jos dar reikia tai visai nesunkiai pasidarys sau nuolaidas prilygstančias prekių kainai. Tai faktas ir tuo daugelis naudojasi.
Svarbiausia yra blaivus ir sveikas požiūris nes tokios kompanijos kaip Maxsima tikrai nesuinteresuotos tokių kompanijų atėjimu į savo rinką. Konkurentai visada nepageidaujami. O dabar faktai ir skaičiai. Mano kiemo parduotuvėje vienas žmogus aptarnauja 100, o kas svarbiausia plėstis ši parduotuvė neturi kur. O paprasta MLM parduotuvė plėtimosi galimybes jei tik ji yra rimta turi begalines ir užkariauja rinkas ramiai ir nuosekliai. Sakysim aš visai ramiai per tris savaites padaręs apyvartą 3000$ sekantį mėnesį tikrai padarysiu tiek pat, o ir daugiau ir mano klientų skaičius plėsis. Ateis laikas kai mano asmeninės parduotuvės apyvarta pasieks šios vietinės parduotuvės apyvartą, o vėliau didės net nepriklausomai nuo manęs. O dabar klausimas. Kas užima pirmaujančią vietą pagal klientų skaičių pasaulyje tokio tipo internetinėse parduotuvėse?