|
O štai iš manęs niekas kompiuterio neatėmė. Kompiuteriu žaidžiu jau nuo šešių metų. Iki dvylikos metų tai buvo tarsi mano "angelas sargas", vietoj to kad eičiau su draugais bambioškes sprogdint, bandyt rūkyt, aš žaisdavau žaidimus, bet ir kiemo nepamiršdavau, netgi atvirkščiai, kieme daugiau laiko praleisdavau, todėl vyravo savotiškas balansas (o tada ir vieno kambario bute gyvenom, todėl kontrolė didesnė buvo).
Kai dvylikos metų persikraustėm į nuosavą namą gyvent, viskas galima sakyti ir prasidėjo. Turėjau savo kambarį, pirmą kartą pabandžiau pažaisti naktį, pavyko. Trylikos su puse gavau internetą, tada dar labiau "užsikabliavau", be to naujoj gyvenvietei bendraamžiai buvo gana agresyvūs ir nedraugiški, todėl bendravau tik su vienu-dviem žmonėmis, kurie irgi buvo savotiškai priklausomi nuo kompiuterio. Dažniausiai išeidavom diena į kiemą, o vakarais žaisdavom kompu, pamokų beveik neruošdavau...
Iki šešiolikos dėl to nesukau sau galvos, bet kai jau pakankamai subrendau, supratau kad žlugdau savo gyvenimą (tuo metu jau beveik su niekuom iš kiemo nebendravau (tik su tais su kuriais žaisdavau per internetą žaidimus), todėl visą laisvą laiką dažniausiai praleisdavau prie kompiuterio). Žinoma, nebuvau absoliutus namiseda, kai tik turėdavau progą, lėkdavau į kiemą, tik va tų progų mažai būdavo...
Taigi nuo šešiolikos pradėjau kovoti su šia priklausomybe. Tėvai man nelabai padėjo, nors ir prašiau jų pagalbos (aš suprantu kad jiems apsimoka kai aš sėdžiu prie kompo, nes tada manęs beveik kontroliuot nereikėdavo, visada būdavau "po ranka"). Ko tik nebūdavo, ištrindavau visus žaidimus, ištrindavau visus savo žaidimo personažus, ir padėdavo trumpam laikui (nuo savaitės iki trijų mėnesių), bet galiausiai vėl grįždavau, nes nerasdavau kas galėtu man pakeisti kompiuterį (turbūt pagalvosite kad niekada neturėjau merginos... Turėjau dvi, su viena draugavau nuo 12 iki 15 metų, su kita nuo 15 iki 16, tada būdavo bent kokia kompo alternatyva)...
Ir štai taip iki dabar. Kiekvieną vakarą atsigulu su mintimi, jog nebejungsiu kompiuterio (ko tik nebūdavo, ir laidus tėvams atiduodavau, ir passwordus prašydavau kad uždėtų, bet nepadėdavo), bet kitą rytą vėl sėsdavau prie jo.
Reziume: Nepasakyčiau kad tapau visiškas nevykėlis. Regėjimas kol kas puikus 1.0/1.0. Mokyklą baigiau su 8.36 vidurkiu. Nerūkau. Retkarčiais pasportuoju. Retkarčiais išgeriu. Ir šiaip stengiuosi būti su visais tolerantiškas ir mandagus, todėl visi mane vadina geru pašnekovu ir žmogumi... Turiu tik vieną, bet labai gerą ir patikimą draugą, svarbu gi ne kiekybė o kokybė. Žinoma, per visą tą ištisini sėdėjimą namie, vyko "trintis" su tėvais, todėl dabar aš nelabai pasitikiu savimi (čia tėvai pasistengė, jie pas mane perfekcionistai šiokie tokie, ir todėl labai stipriai mane nuvertina už kiekvieną klaidą, o visi tie nuvertinimai ir netgi sakyčiau savotiškos pašaipos man tokį kompleksą ir išugdė), neesu toks nepriklausomas kaip aplinkinis jaunimas (nemoku pasakyti tėvams NE, nemoku neatsiklausęs jų išvaryti kur nors kad ir pvz su nakvyne ar panašiai nes žinau kas po to manęs laukia, o kadangi namie praleidžiu didžiąją savo laiko dalį tai man būna tikras pragaras), neesu labai savarankiškas (nes mano teorija, daryk tik tai kas tau būtina, o kai dažniausiai valgyt man būna pagaminama nepaprašius, dėl maisto gaminimo ir nesuku sau galvos. Ir t.t. su kitais darbais, bet nemanau kad tai didelė problema, kai man kažko prireikia aš labai greit išmokstu (pvz pečiaus kūrenimas šią žiemą, pradžioj nemokėjau, bet kai supratau kad sėdėsiu šaltyje, labai greit išmokau))
Rodos viskas apie mane. Kitaip sakant, kompiuteris stipriai pakeitė mano gyvenimą. Tik klausimas, ar į gerąją ar į blogąją pusę?
_________________ Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then he is malevolent. Is he both able, and both willing? Then whence cometh evil? Is he neither able, nor willing? Then why call him God? [Epicurus 33 A.D.]
|